Ce este moneda Euro digitala & ce presupune folosirea acesteia?12 iulie 2022

Era digitalizarii si a tehnologiei ultra avansate propune o serie de noutati si inovatii pentru piata si societate. Terminologia de „moneda digitala” sau conceptul de „moneda virtuala” a inceput sa devina din ce in ce mai popular in ultimii ani. Odata cu apogeul atins de unele monede, dar si intriga si controversele starnite in jurul ideii de moneda digitala, oamenii au devenit tot mai curiosi si deschisi spre nou.

De aceea, si legiuitorii incearca sa tina pasul cu realitatile sociale. Astfel, la nivelul Uniunii Europene a aparut propunerea de a se implementa EURO digital. O moneda euro digitala nu se pretinde a fi inlocuitoarea numerarului, ci doar echivalentul ce il completeaza. Cetatenii zonei euro nu vor fi afectati de moneda euro digitala, eurosistemul continuand sa fie accesibil pentru acestia.

! Atentie: Euro digital nu este o moneda virtuala, ci reprezinta o moneda electronica, adica emisa de Banca Centrala Europeana si bancile centrale nationale din zona euro.

Considerentele pe care se bazeaza moneda euro digitala:

  • O alternativa de plata extrem de simpla si rapida

  • Echivalentul bancnotelor euro

  • Accesibila tuturor persoanelor fizice si juridice

  • Optiuni suplimentare pentru plati la distanta

O adevarata inovatie in domeniul platilor, moneda euro digitala se propune ca fiind un instrument sigur si rapid pentru efectuarea platilor. Timpul, atat de pretios pentru fiecare, este cel mai mare castig pentru persoanele care vor alege o astfel de modalitate de plata. Plata utilitatilor, dar si tranzactiile zilnice vor avea la baza o metoda rapida si protejata.

3 avantaje pentru care se doreste crearea unei monede euro digitale

Moneda euro digitala raspunde multor nevoi ale publicului. Indiferent daca vorbim despre persoane fizice, firme nou infiintate sau multi-nationale, la un moment dat, s-au confruntat cu probleme in realizarea unor plati. Un aspect important si totodata un beneficiu este ca moneda euro digitala se situeaza complementar numerarului in piata euro.

Iata cele mai importante 3 avantaje pentru care publicul ar dori sa foloseasca o moneda euro digitala:

  • Plati digitale

  • Fie ca vorbim despre tranzactiile unei mari companii, fie ca ne situam pe o nisa micro, platile digitale fac parte din ce in ce mai activ din vietile noastre. Foarte usor de utilizat precum este in prezent numerarul, moneda euro digitala va raspunde nevoilor tuturor.

  • Timpul de asteptare

  • Se doreste ca timpul de asteptare de la efectuarea unei plati digitale, la confirmare si pana la primirea de catre destinatar sa fie unul scurt. Prin intermediul unei monede euro digitale, consumatorii se vor bucura de cele mai avansate sisteme de plati ale momentului.

  • Siguranta

  • Era tehnologiei nu a evoluat doar in sens pozitiv. Numeroase dispozitive sau aplicatii pregatite sa memoreze datele cardului tau au fost lansate sau se pregatesc sa faca noi victime. Platile prin moneda euro digitala se vor bucura de o siguranta sporita.

Moneda euro digitala – sursa de inspiratie

Specialistii incearca sa realizeze o analiza asupra beneficiilor, dar si asupra riscurilor la care se expune societatea din punct de vedere financiar in momentul implementarii unei astfel de monede.

Stabilitatea financiara este unul dintre cele mai importante si sensibile aspecte pe care analistii le iau in calcul atunci cand vorbim despre o moneda euro digitala. La fel ca in oricare segment de pe piata in care inovatia isi face loc, apar numeroase intrebari si speculatii referitoare la riscurile cibernetice sau impactul asupra politicii monetare.

Examinarea cu grija a impactului, dar si a necesitatii unei astfel de monede face parte din strategia Eurosistemului, iar moneda euro digitala se doreste a contribui la satisfactia utilizatorilor.

Pentru intrebari despre serviciile noastre si pentru evaluarea initiala pro bono a aspectelor de natura juridica......ne puteti contacta prin formularul de mai jos si va vom raspunde in cel mai scurt timp:

Telefon:
0737.376.247

Copyright © Andreea Rainer - Cabinet de Avocat. Toate drepturile rezervate. || Termeni si conditii || Politica de confidentialitate