Ghidul de dropshipping - Cum deschid o firma pentru vanzare online prin dropshipping?



23 decembrie 2020

Ideea unei afaceri simple si profitabile, cum este comertul electronic de tip dropshipping, suna bine pentru orice antreprenor la inceput de drum. Inainte de alegerea nisei de produse, alegerea produselor, cautarea furnizorilor si realizarea planului de afaceri, ar trebui sa ai in vedere aspectele juridice si sa iti raspunzi catorva intrebari:

  1. Imi trebuie firma pentru a putea face dropshipping worldwide?

  2. Da. Cea mai usoara cale este infiintarea unei societati cu raspundere limitata la Registrul Comertului si costurile sunt minime (spre exemplu, 200 lei capital social).

  3. Ce legi trebuie sa respect, daca vreau sa vand in toata lumea?

  4. In primul rand, trebuie respectata legea din Romania si cea a Uniunii Europene.

  5. Este obligatoriu sa aplic TVA?

  6. Cel mai probabil o companie la inceput de drum, in primul an de activitate, nu va avea incasari foarte mari. Astfel, pana intr-o cifra de afaceri, adica inainte de a deduce cheltuielile, in cuantum de 88.500 euro/300.000 lei societatea ta nu va fi obligata sa incaseze TVA. Dupa ce depaseste acest plafon, societatea trebuie inregistrata in scopuri de TVA.

    Atentie: Inregistrarea in scopuri de TVA normala este diferita de TVA aplicabila in cazul vanzarilor la distanta.

    In cazul in care valoarea vanzarilor intr-un an fiscal intr-un stat membru al Uniunii Europene se situeaza sub pragul stabilit de tara respectiva pentru vanzarea la distanta, TVA nu se percepe obligatoriu in tara respectiva. In cazul in care pragul respectiv este depasit, este necesara inregistrarea in tara respectiva si perceperea cotei de TVA aplicabila in acel stat.

    Pragurile de TVA aplicabile in fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie verificate. Spre exemplu, daca vinzi in Polonia sub pragul de 37.859 euro, nu ai obligatia sa incasezi TVA acolo.

  7. Cum emit factura in dropshipping?

  8. In dropshipping exista triunghiul dropshipper (societatea ta) – furnizor – client. Practic, profitul tau va consta in diferenta de pret dintre pretul cu care cumperi produsul si pretul la care il vinzi catre clienti. Astfel, vei emite factura la pretul final pe care il percepi clientilor pentru produsul respectiv.

  9. Ce impozit platesc?

  10. Pentru veniturile sub plafonul de 1.000.000 Euro se plateste un impozit in cuantum de:

    1% – daca societatea are minim un salariat

    sau

    3% – daca societatea nu are salariati.

Pentru intrebari despre serviciile noastre si pentru evaluarea initiala pro bono a aspectelor de natura juridica...



...ne puteti contacta prin formularul de mai jos si va vom raspunde in cel mai scurt timp:

Telefon:
0737.376.247

Copyright © Andreea Rainer - Cabinet de Avocat. Toate drepturile rezervate. || Termeni si conditii || Politica de confidentialitate