3 motive pentru care sa iti inregistrezi marca14 august 2021

Ce este marca inregistrata?

Marca reprezinta orice semn, cum ar fi cuvintele, inclusiv numele de persoane sau desenele, literele, cifrele, culorile, elementele figurative, forma produsului sau a ambalajului produsului sau sunetele, cu conditia ca aceste semne sa fie capabile sa distinga produsele sau serviciile unei intreprinderi de cele ale altor intreprinderi si sa fie reprezentate in Registrul marcilor intr-un mod care sa permita autoritatilor competente si publicului sa stabileasca cu claritate si precizie obiectul protectiei conferite titularului lor.

Astfel, daca este suficient de distinctiv, se poate inregistra la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) un nume de firma, nume de domeniu, logo, slogan si orice element care distinge produsele/serviciile tale pe piata.

De ce este indicat sa iti inregistrezi marca?

  1. Protectie exclusiva si dezvoltarea afacerii

  2. Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra marcii, adica vei beneficia de protectie legala.

    Dintre mai multe marci inregistrate in Romania in domeniul in care activezi, te vei distinge pe piata cu brandul tau, vei oferi incredere si iti vei dezvolta business-ul. Daca o marca nu este inregistrata nici nu este protejata impotriva contrafacerii.

  3. Derularea afacerii fara riscul de a incalca drepturile altcuiva

  4. Inregistrarea marcii ofera siguranta ca brandul este unic, legal si nu prejudiciaza alta persoana. Asadar, nu poti fi dat in judecata si acuzat de contrafacere si iti protejezi afacerea.

  5. Dreptul de a anula o marca identica sau similara

  6. Datorita protectiei legale conferite prin inregistrare, in cazul in care o alta persoana utilizeaza un logo/slogan identic sau similar, titularul marcii inregistrate are dreptul de a solicita anularea respectivei marci care ii incalca astfel drepturile. In alte cuvinte, prin inregistrare poti opri terte firme sau persoane fizice sa utilizeze acelasi brand in acelasi domeniu de activitate.

Cat costa sa inregistrezi o marca?

Pentru inregistrarea marcii la nivel national (OSIM) trebuie platite taxele de inregistrare. Taxele se calculeaza in functie de mai multe criterii, cum ar fi daca logo-ul este color sau alb negru - marca figurativa - sau daca se doreste inregistrarea brandului numai ca denumire - marca verbala (taxele pornesc de la aproximativ 950 lei).

Pentru intrebari despre serviciile noastre si pentru evaluarea initiala pro bono a aspectelor de natura juridica......ne puteti contacta prin formularul de mai jos si va vom raspunde in cel mai scurt timp:

Telefon:
0737.376.247

Copyright © Andreea Rainer - Cabinet de Avocat. Toate drepturile rezervate. || Termeni si conditii || Politica de confidentialitate