Noi masuri in privinta societatilor3 iunie 2020

La data de 3 iunie 2020 a fost inregistrat la Camera Deputatilor cu numarul PL-x nr. 327/2020 un proiect de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 62/2020 pentru adoptarea unor masuri in domeniul societatilor, in vederea desfasurarii reuniunilor organelor statutare.

Printre modificari se numara urmatoarele:

  1. se modifica Ordonanta de urgenta nr. 62/2020 pentru adoptarea unor masuri in domeniul societatilor, in vederea desfasurarii reuniunilor organelor statutare, astfel:

   • in cazul in care societatea nu detine o pagina proprie de internet, informatiile si documentele se transmit actionarilor/ asociatilor prin posta electronica, iar daca nu este posibila transmiterea prin posta electronica, copii ale acestor documente vor fi transmise actionarilor/asociatilor prin posta sau curier;

   • daca pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor se afla aspecte care necesita vor secret conform art. 130 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, organul statutar care are competenta de a convoca adunarea generala va asigura ca votul actionarilor sa fie exprimat prin mijloace care nu permit deconspirarea acestuia;

   • in cazul adunarilor generale ale actionarilor/ asociatilor desfasurate dupa instituirea starii de urgenta, dar inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, hotararile adoptate nu pot fi anulate pentru nerespectarea modalitatilor de desfasurare si exercitare a dreptului de vot, daca s-au desfasurat, cu acordul actionarilor/ asociatilor, in modalitatile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, iar dreptul de vot a fost exercitat in una dintre modalitatile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

  2. totodata, prevederile de mai sus se aplica si adunarilor generale convocate pe durata starii de urgenta, dar care sunt intrunite ulterior incetarii acestei stari.

Pentru intrebari despre serviciile noastre si pentru evaluarea initiala pro bono a aspectelor de natura juridica......ne puteti contacta prin formularul de mai jos si va vom raspunde in cel mai scurt timp:

Telefon:
0737.376.247

Copyright © Andreea Rainer - Cabinet de Avocat. Toate drepturile rezervate. || Termeni si conditii || Politica de confidentialitate