Inscrisurile sub semnatura privata pot fi puse in executare numai sub conditia inscrierii in Registrul National de Publicitate Mobiliara9 septembrie 2020

La data de 08.09.2020 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 196/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 297/2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abrogarea Ordonantei Guvernului nr. 89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea operatorilor si efectuarea inscrierilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Conform noilor prevederi, inscrisurile sub semnatura privata care, potrivit legii, sunt valabil incheiate si au caracter de titlu executoriu, pot fi puse in executare numai sub conditia inscrierii in Registrul National de Publicitate Mobiliara (RNPM).

Inscrisul sub semnatura privata este acela care poarta semnatura partilor, indiferent de suportul sau material. Printre inscrisurile sub semnatura privata se numara si contractele incheiate pe formulare tipizate sau standardizate ori incorporand conditii generale tip.

In general, inscrisul sub semnatura privata nu este supus niciunei alte formalitati, insa odata cu intrarea in vigoare a legii mai sus mentionate, punerea in executare a acestuia este conditionata de inscrierea in RNPM. Spre exemplu, debitorii din contractele de credit incheiate cu banca sau din contractele de imprumut incheiate intre persoane fizice si/sau juridice nu vor putea fi executati silit in masura in care aceste contracte nu au fost inscrise in RNPM.

Pentru intrebari despre serviciile noastre si pentru evaluarea initiala pro bono a aspectelor de natura juridica......ne puteti contacta prin formularul de mai jos si va vom raspunde in cel mai scurt timp:

Telefon:
0737.376.247

Copyright © Andreea Rainer - Cabinet de Avocat. Toate drepturile rezervate. || Termeni si conditii || Politica de confidentialitate